December 11, 2012 hanne.lemmens

Ode aan social media

Copyright Marco Guerra

Copyright Marco Guerra

Je vindt jezelf interessant. Ik begrijp dat, want ik vind mezelf ook interessant. Interessant zijn is belangrijk. Dat niet alleen: de wereld mag – nee moet – het weten.

Het probleem is dat niemand nog tijd heeft om anderen interessant te vinden, wanneer ze druk bezig zijn met zichzelf zo eindeloos intrigerend te vinden. Laat ons dus afspreken: ik vind jou interessant, als jij mij interessant vindt.

Ik wil het weten wanneer je aan iets denkt, en wanneer je iets eet of drinkt. En wat dat dan precies is. Ik wil zien hoe je in de badkamerspiegel poseert. Ik wil weten wat die vage liedjestekst betekent en of alles wel in orde is als je je zoveelste “feelin’ down” post. Ik wil blij zijn voor jou en je nieuwe schoenen en de interessante paden die je er ongetwijfeld mee zal bewandelen. Ik wil je zien pronken met grappige filmpjes en het harde werk van anderen, die nog interessanter zijn dan jou.

Maar daar hoeft het niet te stoppen.

Vertel me beslist de resultaten van je recent gyneacologisch onderzoek. Of je colonscopie. En hoeveel heb je eigenlijk op je bankrekening staan? Volg je therapie? Waarvoor? En kan je je internet history verbinden aan je facebook? Ik zou willen weten naar wat voor sites je kijkt wanneer je alleen thuis bent. Dans je soms naakt voor de spiegel? Kan je anders gewoon je webcam ten aller tijden aanzetten? Dan voel ik me geruster.

En ook jij kan dan met een gerust hart zeggen: ik ben interessant over de hele lijn, en iedereen weet het nu.

,

Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *