April 9, 2013 hanne.lemmens

Kleine lettertjes en asterisken*

Dit T-shirt is te koop, net zoals je ziel!

Dit T-shirt is te koop, net zoals je ziel!

In tijden van crisis pakken concurrerende bedrijven graag uit met ‘knotsgekke’ promoties, in een poging de apathische klant te beroeren. Superlatieven worden daarbij niet gespaard. Bizarre rekensommen ook niet. Achja, zolang het volgens hun advocaat maar klopt. En dat doet het altijd, via de befaamde kleine lettertjes en asterisken. Hulpmiddelen die de affiche of banner clean kunnen houden.

Zolang de consument maar weet dat de tweede doos gratis is, kunnen we ons toch alles permitteren?

Wou je die tweede doos trouwens gratis? Geef dan je adres en telefoonnummer. Of we daar iets mee gaan doen, lees je in onze ‘Info en voorwaarden’ van twaalf pagina’s. Geen tijd of zin om die te lezen? Onthou dan gewoon dat je de tweede doos gratis krijgt. Enfin, nadat je hem betaald hebt, betalen we je terug. Gratis, dus.

Wou je een gratis bikini of strandstoelset? Dat is absurd makkelijk. Al wat je moet doen is de newsfeed van je facebook friends spammen met onze actie, zodat wij het niet hoeven te doen. Op één of andere manier zullen wij weten hoe vaak je dit geshared en geliket hebt, en krijg je de gegeerde prijs, zonder dat wij je naam mogen vermelden. Vergeet beslist niet de ergernis van je friends op te wekken, door hen persoonlijk te vragen om zich met hun e-mailadres in te schrijven, zodat we ook hùn mailbox kunnen verzieken met verzonnen enthousiasme. Laat ze maar klagen: wie heeft er friends nodig, als je ons hebt?

Wou je een snoepreisje maken naar een aards paradijs? Doe gewoon mee aan volgende online quiz. Zoek de antwoorden simpelweg op onze site, dan heb je die ook eens helemaal gezien. Vul dan het antwoord in op onze schiftingsvraag. Hoezo, je weet niet hoeveel mensen er gaan meedoen aan deze wedstrijd?

En onthou dat onze nieuwe online bankrekeningen gratis zijn, net zoals de lucht die je inademt en het geluk dat je leest in de glimlach van een kind.

Winst, zeg je? Wat is toch die ‘winst’ waar je het over hebt? We doen dit voor jou! We steken onze nek uit, halen de riem aan, snijden in eigen vlees, zodat jij een lichtpunt van geluk kan beleven in je voorts middelmatig consumentenbestaan. Zodat jouw droom, die wij bepaald hebben, uitkomt. Dàt is hoe graag we jou zien.

Verspreid vooral onze filantropische boodschap. Op facebook. En twitter. Op je auto. En, waarom niet, op je voorhoofd.

 

*Ben ik de enige die dacht dat het ‘asterix’ was? Ik zeg dat potverdikke al heel mijn leven fout.

, , , , ,

Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *