September 4, 2013 hanne.lemmens

Een korte inleiding tot koeioneren

Als je eens een medemens wil koeioneren (en dat wil je), kan dat op een heel eenvoudige manier. Deze techniek werkt enkel in groep en met mensen die je ietwat kent maar niet respecteert.

Doe eerst maar alsof er niks aan de hand is. Wacht tot de persoon helemaal op zijn gemak is. Laat hem een babbeltje slaan met gemeenschappelijke vrienden. Bekijk hem ondertussen rustig van kop tot teen en zoek de fout. Roep vervolgens die fout uit! In volle publiek, kan ik niet genoeg benadrukken. “Amai jij bent aan’t zweten!” of “Zeg jij bent nogal verbrand!” of “Je hebt een puist. OP JE NEUS!”. Vergeet zeker niet je stem te verheffen voor extra effect.

agent-smith-matrix1

Een maniakale lach doet ook wonderen.

Kijk dan simpelweg toe hoe je slachtoffer door de grond zakt en verklaar vrolijk: “Oei nu kijk je kwaad!”. Die tweede zin is zo mogelijk nog belangrijker dan de eerste. Het toont dat je niet alleen zijn puist, maar ook zijn gevoelens lachwekkend vindt. Bovendien kan je achteraf zeggen dat je het goed meende en toch maar wou helpen. Mensen die ‘s ochtends in de spiegel kijken en ondanks hun imperfecties toch buitenkomen hebben immers dringend jouw hulp nodig. Mensen die het wagen te zweten of een puist durven hebben, moeten worden terechtgewezen. Alleen zo zullen ze het leren!

En die persoon heeft nu dankzij jou allerlei lessen geleerd. Ten eerste dat je niets kan wegstoppen als er klootzakken in de buurt zijn. Ten tweede dat iets waaraan je niets kan doen, nog erger wordt als iemand er wat van zegt. En ten derde, dat hij je als de pest moet mijden.

Eindelijk rust!

, ,

Comments (5)

  1. orsidee

    Tegen de champieter kwiet, ja daar kan ik inkomen, maar zomaar … ter genoegdoening voor jezelf, of frustration om iets …of om echt iemand zomaar te “koeieneren” …NEE!!! Sramte bila!!! Hihihi want ik vind hier geen smileys …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *