October 16, 2013 hanne.lemmens

De Dag van de Respectloosheid

Omdat we een beschaafde maatschappij in stand proberen te houden, gaan we er prat op beleefd met elkaar om te gaan. Ik spreek hierbij niet voor die kleine minderheid van bohemen die als zuigeling door wolven gevonden en opgevoed werden. Ik spreek over echte mensen zoals jij, beste lezer, en ik. We gaan per se beschaafd met elkaar om. Ook al zouden we elkaar soms liefst “de kop inrammen”, om het kind een naam te geven.

Maar er zijn medemensen die beweren dat dingen opkroppen niet goed is voor de gezondheid. Je ontkent als het ware je echte gevoelens en daardoor jezelf. Dat soort remmingen geven frustraties, bitterheid en innerlijke woede, zo blijkt.

Er lijkt me dan ook maar één oplossing: vanaf nu voeren we elk jaar de Dag van de Respectloosheid in! Laat iedereen voor een enkele dag weten wat je van hen vindt. En daarna doen we alsof er niks gebeurd is. Ik geef je graag al enkele tips om je minachting te tonen:

– Op elke zielige status van Facebook commenten: “Mijn god, wat kan het iemand schelen”.

– Rustig achterwaarts wegstappen wanneer je baas zijn zoveelste mop vertelt en er zelf alweer hartelijk om lacht.

– Naar iedereen die zegt “Ik heb geen alcohol nodig om mij te amuseren” met overslaande stem roepen: “Ik heb het wel nodig om jou te kunnen verdragen!”

– Voor de vrouwen: een smakelijke boer laten in het gezicht van een pervert die je lastigvalt.

– En ook: donkere lippenstift dragen en iedereen een natte kus op het voorhoofd geven.

Ziezo. Laat je vooral inspireren. Verdere suggesties zijn uiteraard welkom in de comments, omdat we samen moeten werken aan een betere, gezondere wereld.

, ,

Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *