February 15, 2015 hanne.lemmens

Populaire liedjes, samengevat voor idioten en kinderen

Fonetisch meezingen met Engelstalige nummers kan zware gevolgen hebben. Zo maak je je als volwassene belachelijk als je met een zelfgemaakt woord door de mand valt tijdens een spontaan zangmoment. Wat is die muzikaal zeg, denken mensen dan, maar erg snugger nu niet. Ik zou zelfs bijna dom zeggen. Ikzelf verlies onmiddelijk respect voor iemand die doelloos meebrabbelt. Ik stel geen zware eisen aan mijn omgeving maar ze moeten tenminste een beetje research gedaan hebben alvorens het in mijn buurt op een potje idioot zingen te slaan. Heb wat zelfcontrole, in godsnaam.

Kinderen die fout meezingen zijn bijna even irritant, maar hebben vanwege hun niet-Engelse talenkunde nog een vrijkaart.

Ingeruild voor hun waardigheid.

Ingeruild voor hun waardigheid.

Misschien maar goed ook. Want de meeste liedjes gaan zoals iedereen weet over seks, liefde en drugs. De kinderen hebben het niet geweten, en komen er pas later achter waarover hun favoriete nummers écht gaan. Voor hen, en bovenvermelde idioten, een korte samenvatting van enkele bekende nummers:

Bill Withers – ‘Use me’: Bill Withers’ lief is niet zo tof, maar hij vindt seks met haar leuk dus da’s dan okee.

Michael Jackson – ‘Beat it’: Michael Jackson ontdekte een double entendre!

Michael Jackson – ‘Bad’: Mickael Jackson moest zelf zeggen hoe slecht hij wel niet is (“really really bad” klinkt het op de achtergrond) anders geloofde niemand hem.

Alanis Morissette – ‘Ironic’: Alanis Morissette weet niet wat het verschil is tussen pech en ironie (zoals al eerder aangeklaagd).

Raymond van het Groenewoud – ‘Twee Meisjes’: Raymond schrijft een mooi en diepzinnig lied over hoe hij een vieze gluurder is.

Lauryn Hill: ‘Doo Wop (That Thing)’: “That thing” = seks.

Shania Twain – ‘That don’t impress me much’: Shania gaat alleen en eenzaam oud worden.

Ricky Martin – ‘Livin’ la Vida Loca’: Ricky vertelt over een bloedhete maar geschifte griet die hem steeds ontglipt (alsof hem dat iets uitmaakte).

Weather Girls – ‘It’s raining men’: die Weather Girls zijn hetero en botergeil. We verheugen ons mee.

Britney Spears – ‘… One more time’: “hit me” wil blijkbaar iets goeds zeggen.

Spice Girls – ‘Wannabe’: seks met iedereen die met onze vrienden overeenkomt, is iets heel moois en langdurig.

Shaggy – ‘Mr. Boombastic’: Shaggy zegt van zichzelf dat ie goed is in bed.

TLC – ‘Waterfalls’: het leven op straat is verschrikkelijk en deze boodschap verpakken we in een prachtig klinkende song.

Red Hot Chili Peppers – ‘Under the Bridge’: heroïne nemen is slecht en gebeurt al eens onder een brug.

Nina Simone – ‘See-Line Woman: de vrouw in kwestie is een prostituée. Een verdomd goeie prostituée.

Ricky James – ‘Superfreak’: Rick is blij want hij vond eindelijk een griet die wierrook en kaarsen brandt in haar kamer en ook wijn drinkt. En dat is sexy.

MC Hammer – ‘U can’t touch this’: MC Hammer zegt van zichzelf dat ie geweldig is (en gaat daarna failliet).

Nirvana: ‘Smells like Teen Spirit’: Kurt Cobain wist het zelf niet, laat staan dat we er nu nog achterkomen. Waarschijnlijk drugs.

Ini Kamoze – ‘Here Comes the Hotstepper’: een misdadiger is op de vlucht voor de politie.

Harry Chapin – ‘Cats in the Cradle’: een vader is er niet voor zijn zoon en daarna omgekeerd. (waarschuwing: bij het écht beluisteren van deze tekst verlies je een stuk van je ziel)

Ziezo, alweer een hoop mooie herinneringen bevuild. Volgende keer meer!

, ,

Comment (1)

  1. orsidee

    En ZO is het wel, daarom haal ik eerst de lyrics op, ook verstaat men niet altijd wat ze precies zingen, komt niet altijd met de tact van de beat uit en wordt er wat aan gerommeld. Hihihi … maar het is wel jammer (zeker voor mij). Hoort men een heel goede song en dan gaat het over nutteloze shit. Soms verstaat men zelfs the point van de zin niet, want het moet dikwijls nog rijmen ook en dan krab ik in mijn haar. Lol … ik ben, zoals je ziet, in deze zaken zeer ernstig …LOL!!! En hou aub op met zo diepzinnig in die zaken te duiken, er blijven anders geen songs meer over! (Grapje) Leuk geschreven zoals steeds!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *