November 10, 2015 hanne.lemmens

Kunnen we stoppen met? (Vrouwendag special)

Deze vrouw heeft er af en toe schoon genoeg van. Hieronder enkele zaken die mogen stoppen, ter ere van de Nationale Vrouwendag. Want het is 2015:

Kunnen we allemaal stoppen met doen alsof een naakt vrouwenlijf zo schokkend is? De helft van de wereldbevolking heeft er eentje en de andere helft heeft er al eens eentje gezien, al was het dat van z’n moeder.

Kunnen vrouwenmagazines stoppen met die gemixte boodschap van “je bent perfect zoals je bent” te combineren met “verlies nu die homp vet waarvan je nog niet eens wist dat je ze had zodat je billen elkaar niet raken wanneer je rondwandelt”?

Kunnen kledingwinkels stoppen met hun maten gaandeweg te verkleinen? Ik heb het wel door.

Kunnen seksbommen die ouder worden, stoppen met het bekritiseren van jonge seksbommen?

Kunnen we stoppen met vrouwelijke atleten ‘mannelijk’ te noemen? Wat betekent ‘mannelijk’? Zien alle mannen er dan ‘mannelijk’ uit?

Kunnen we stoppen met neerkijken op prostituées? En ons misschien focussen op het helpen van de slachtoffers van die industrie?

Kunnen we stoppen met vrouwen te laten opdraaien voor de kosten van een gemeenschappelijk doel als contraceptie?

Kunnen we stoppen met een vrouw te verwijten dat ze haar regels heeft, wanneer ze eventjes kwaad wordt?

Kunnen we stoppen met volgende termen te zeggen: een harde tante, een veelzijdige tante, geen katje om zonder handschoenen aan te pakken, een straffe madame; wanneer een vrouw niet ontzettend lief doet de hele tijd? Bah.

Kunnen we stoppen met elke vrouw die spreekt met haar stem, te bestempelen als “niet op haar mondje gevallen”?

Kunnen we stoppen met babbelen over wat vrouwen aanhebben, gaande van een hoofddoek naar hotpants?

Kunnen we stoppen met babbelen over hoeveel vrouwen mogen drinken voordat ze van slachtoffer naar “ze heeft het zelf gezocht” overgaan?

Kunnen we stoppen met babbelen over waarover anderen babbelen wat vrouwen aangaat, en gewoon allemaal ons leven leiden?

Stop het. Dankjewel. En een fijne Nationale Vrouwendag, iedereen!

, ,

Comments (3)

  1. orsidee

    Ja, verdorie gelijk heb je, ben het volledig met je gramschap eens, wanneer je niet naar “hun” pijpen danst ben je ook “Teta Milicia” of “amai, die heeft haar op haar tanden” en staan ze er niet bij stil dat dat gewoon niet bestaat. (Dat is dan een grapje van een humorloos mens). Ook dit nog, ben je uitdagend gekleed met “te” ver open of te kort, dan ben je ordinair en zoek je alles zelf en ben je pover gekleed, dan ben je saai en preuts. Ik stop want ik blijk ook op mijn schrijfstoel te zitten. Maar weer nagels met koppen!!!

  2. sarah

    Ik vind het steeds zalig om dingen te lezen die ik me ook afvraag en telkens zijn er wel een paar. Ik voel me dan een beetje genie, want ik heb dezelfde goede vraag als jij. Knipoog icoontje. En de andere zetten me aan het denken. Lachend icoontje
    .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *